Er zijn van die receptjes die je eigenlijk niet wilt delen omdat ze al jarenlang een goed bewaard geheimpje zijn. Maar omdat deze nootjes een zeer groot succes zijn in de privékringen van Groene Spruit doe ik het recept tòch cadeau.TIP: Doe de nootjes in een mooie pot en geef ze eens cadeau i.p.v. een fles wijn.
- 250 gram gemengde (een nachtlang geweekte) noten
- 1 dessertlepel goeie kwaliteit virgin kokosolie*
- 1 kleine theelepel Keltisch zeezout
- 1 volle theelepel pittig paprikapoeder
- 1 dessertlepel honing of maple-siroop
Rooster de noten in een droge koekenpan op halfhoog vuur tot ze lichtbruin zijn. Ondertussen steeds omschudden.
Zet het vuur uit en verwijder de pan van de hete pit.
Doe de kokosolie erbij en hussel flink door.
Bestrooi rijkelijk met het paprikapoeder en het zout en hussel nog een keer goed door.
Doe de honing erbij en meng alles goed door elkaar. Proef eventueel een nootje om te zien of er nog iets van het een of ander bij moet.
Stort de nootjes op een bord en wacht tot ze volledig zijn afgekoeld. Ze zijn dan weer lekker knapperig.
* In glazen pot, met grijzige kleur, virgin olie (niet de ontgeurde variant),en bij de natuurwinkel vandaan. Hoe goedkoper, hoe slechter de kwaliteit.