Gebakken mosselen
Een ware traktatie.

Heerlijk die gebakken mosselen van de visboer. Wat een traktatie was dat altijd zeg! Helaas zijn het paneermeel, de kruidenmix en het type olie waar ze in gebakken worden niet zo bevorderlijk voor je gezondheid. Daarom heb ik dit recept gemaakt en bak ik ze lekker thuis tegenwoordig.
Het lijkt een hoop werk maar eigenlijk valt het wel mee. Je kunt de mosselen bijvoorbeeld al overdag of zelfs de dag van tevoren koken en dan later afbakken.
-Bak mosselen schoonmaken, goed wassen en kapotte of openstaande mosselen verwijderen.
-20 min. koken in witte wijn met basilicum .
-Mosselen uit de schelp halen
-Een ui grof snijden.
-Mosselen met ui en een geperst teentje knoflook door een losgeklutst ei roeren.
-Daarna door mengel van 2 eetlepels kastanjemeel met knoflook en paprikapoeder roeren.
-Krokant bakken in ghee of kokosolie.
- Eet ze met bijvoorbeeld zelfgemaakte mayonaise en een salade.






