
What's cooking? Jawel, we doen de naam vandaag eens eer aan: een recept met groene spruiten.
Kijk! Gezond eten hoeft niet saai noch moeilijk te zijn. Hier zie je de voorbereidingen voor kipreepjes en spruitjesstamppot met kerrie.
Hiervoor kook je de schoongemaakte spruitjes met grove stukken zoete aardappel gaar en stampt het daarna fijn met wat zout en flink wat kerriepoeder.
Ondertussen bak je de gekruide kipreepjes met de stukjes ui gaar. De laatste paar minuten bak je een flinke scheut tamari mee. (Tamari is gefermenteerde sojasaus).
Serveer de stamppot met een bergje kipreepjes en ui in een midden. Eet smakelijk!

Snijbiet, je zou denken dat dat zo'n in stukjes gesneden paarse knol is, maar niets is minder waar. Snijbieten zijn stengels met een blad, net als rabarber. De stengels kun je roerbakken en het blad gebruik je als spinazie.
Als je de slakken erbij weg weet te houden is snijbiet een dankbare groente om zelf in je tuin te telen. Je kunt telkens de buitenste grote stengels plukken en de plant blijft bijna oneindig nieuwe stengels maken. Maandenlang een vrolijke groente aan tafel!
Deze roerbak is uitermate geschikt voor de momenten dat de je snel uit de keuken wilt omdat het te warm is, of omdat de kinderen moe aan je benen hangen.

Vind jij gekookte broccoli ook een beetje saai? Leuk je het daarom altijd maar op met zo’n sausje uit een zakje? Zo’n kunstmatig zakje vol smaakversterkers en andere meuk? Dan wil je dit recept wellicht wel eens proberen? Het is zó lekker dat het makkelijk zonder sausje kan. Een grote favoriet bij Groene Spruit thuis!

Traditiegetrouw wordt stamppot gemaakt met aardappelen, spek en rookworst. Maar tegenwoordig eet ik liever de verbeterde versie. Knolselderij heeft een betere voedingswaarde dan aardappel. Er zitten meer voedingsvezels in, die goed zijn voor je darm(-flora) en het bevat 16x meer calcium dan aardappel.