
Soms wil je gewoon iets koekachtigs eten, of meegeven aan je kind voor op school. Dan zijn deze wortelmuffins uitermate geschikt. Ze zitten namelijk bomvol échte voedingsmiddelen en zijn niet, zoals koek uit de winkel, voornamelijk gevuld met suiker. Maak ze in bulk en bewaar ze in de vriezer, zodat je er heel makkelijk eentje voor het grijpen hebt als dat nodig is. Dit recept geeft je ongeveer 12 goeie muffins.

Als ik notenmelk heb gemaakt, voor door de havermoutpap bijvoorbeeld, dan blijft er altijd een portie pulp over.
Eigenlijk zonde om weg te gooien. Dus ben ik gaan experimenteren met het maken van broodjes.
De lekkerste tot nu toe zijn deze zoetige kaneelbroodjes. Heerlijk om te besmeren met notenpasta.

Je hebt het mij vast wel vaker horen roepen: brood daar heb je niet zo veel aan. Het rooft mineralen, het zorgt voor obstipatie, het voedt de slechte bacteriën in je darm en het kan leaky gut veroorzaken.
Maar wat eet je dan wél? Nou, bijvoorbeeld een heerlijke zadencracker. Die heb je zó gemaakt. Ik maak er vaak een heleboel in een keer en vries ze daarna in. Zo kun je gemakkelijk per keer een aantal uit de vriezer halen.